Хасковската ПМГ най - добра в "Черноризец Храбър"

Катя Чалъкова връчи грамотите на част от отличените в турнира деца

Силно представяне имаше Природо-математическата гимназия"Боян Петканчин" в Хасково на тазгодишния есенен математически турнир "Черноризец Храбър" в Димитровград. По думите на председателят на тукашната секцията на математиците Катя Чалъкова, състезанието привлича все повече ученици от областните центрове Хасково, Кърджали и Стара Загора и се превръща в регионално. Тази година бе четвъртото издание на турнира, в който участваха 331 деца от 3-ти до 12-клас. В продължение на час и половина те решаваха математатически тест, като за грешен отговор не се отнема точка.

Във възрастовата група на третокласниците първото място завоюва Християн Орлов от хасковското училище "Иван Рилски". При четвъртокласниците най-добъра е Надежда Енчева от димитровградското ОУ "Алеко Константинов". Първа сред петокласниците е Ралица Манолова от ПМГ-Хасково. Пак възпитаничка на същото училище -  Ваня Ривова има най-добър резултат от математическия тест при 6 клас.

Кристияна Кирова от ПМГ"Иван Вазов" в Димитровград е станала първа при седмокласниците в "Черноризец Храбър". Димитър Ряпов от хасковското ПМГ е най-добрият в теста при осмокласниците. Отново възпитаник на математическата гимназия в областния град грабна отличието при 9 клас. Това е Васил Дойчев. При десетокласниците където борбата е била най-ожесточена, на теста отлично се е представил Митко Митев от ПМГ-Хасково. В най-голямата възрастова група -12 клас с първо място от математическото състезание си тръгна Филарета Йорданова.

Милена Тодева от общината връчи грамотата на 12-класничката от ПМГ -Хасково Филарета Йорданова

Поощрителни награди от "Черноризец Храбър" получиха единственият представител на училището в Любимец - Веселин Филев, Елена Каостадинова от ОУ"Димитър Матевски" в Меричлери, както и още други деца. Част от тях не дойдоха на награждаването, грамотите им получиха техни преподаватели.

Наградените деца от ОУ"П.Славейков" в Димитровград
Надежда Енчева от ОУ"Алеко Константинов" е първа при четвъртокласниците

Пълният списък на наградените до 5 място деца в различните възрастови групи е публикуван на сайта на РИО на МОН-Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини