Агент на ФБР и ветерани от войната се срещнаха в Планетариума

Част от героите - феи и страшилища

Почти всички трийсетина ученици, участващи в бала с маски в димитровградския планетариум бяха наградени заради добрата дегизировка, разказа директорът на "Джордано Бруно" Димитър Кокотанеков. От 16 до 20 часа вчера в планетариума се проведе първото по рода си карнавално шоу в което деца от 5 до 7 клас бяха преоблечени като различни герои. Имаше фей, вещици, принцеси, чудовища, агент на ФБР и дори ветерани от войната. Децата решаваха забавни задачи, свързани с астрономията и отговаряха на въпросите от викторината. "Искаме да свържем астрономията с такъв езически празник като Хелоин", обясни още Кокотанеков.

Основен инициатор на бала с маски обаче е новата учителка по астрономия в димитровградския планетариум Наташа Иванова. От началото на учебната година тя работи тук, преди това е била във варненския планетариум. Самата Наташа се бе дигизирала като героинята Покахонтас от едноименния детски филм. С маска се появи и шефът на планетариума Димитър Кокотанеков.

Шефът на планетариума Димитър Кокотанеков бе част от бала с маски
Като Покахонтас се бе дигизирала учителката по астрономия Наташа Иванова

Накрая журито много се затрудни да избере мис и мистър Бал, затова награди получиха почти всички - групата на феите, на чудовищата, на ветераните от войната и на принцесите. От димитровградския планетариум обещават това да не бъде последната подобна инициатива, която да зарадва децата от местните училища.

Военните ветерани бяха с истински униформи
И феите бяха тук

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини