Докога мафията ще властва в Студентски град

Сериозно сме загрижени от продължаващи актове на насилие над студенти в
България. Това се посочва в декларация на Студентите от Съюз на младите и студентите (СМС). Тя е повод вчерашния случай, при който 19 годишният Денис Пехливанов беше зверски пребит в Студентски град.

В декларацията на студентите се припомня, че нападението над него се случва почти 2 години след смъртта на 20-годишния студент Стоян Балтов, който също беше пребит в Студентски град.

Защо се получава така че Студентски град от академична среда за студентите в София за какъвто е създаден, все още продължава да бъде територия на мафията, на побои, убийства и морална деградация, питат студентите.

Защо след взетото решение от Народното събрание още през май 2009 г. за възстановяване предназначението на Студентски град в такова, за което е създаден с конкретни предписания към всяка държавна институция, никоя от отговорните институции не направи нищо за изпълнение на това решение, изтъкват още те.

В тази връзка младите хора изброяват и институциите, ангажирани с проблема -  Министерски съвет, Министерство на образованието, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Областна управа, Столична община, Прокуратура, МВР, Ректорските ръководства на независимите ВУЗ и други.

Докога ще търпим това безобразие колеги студенти, на които не ни е все едно? Няма друго място в Европа, на което да е допуснато такова безобразие с живота и сигурността на студентите, категорични са още студентите. В заключение те призовават компетентните институции да се задействат незабавно.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини