Кметът се хвана на хоро с раковчанските баби

Кметът Димитров се хвана на хорото с жените от пенсионерския клуб в кв."Раковски"

Кръшно хоро се изви тази сутрин в една от залите на Дневния център за лица с увреждавия, където имаше ден на отворените врати. Градоначалникът Стефан Димитров, който бе гост на центъра, не издържа на хубавата музика и се хвана на хорото, заедно с жените от пенсионерския клуб кв. "Раковски". Бабите веселиха двайсетината обитатели на центъра близо 40 минути, след което се заформи и кръшното хоро.

Денят на отворените врати започна с дискусия между персонала и потребителите на центъра, които до един заявиха, че са доволни от услугите на социалното заведение. След това започна музикална програма, в която участваха клубове на хората от третата възраст.

"Поводът за тържеството е Международния ден на хората с увреждания -3 декември", разказа директорът на Дневния център за лица с увреждания Елена Тодорова. В момента тя замества титуляра на мястото Сибина Пачова, която е в болнични.

Капацитетът на центъра от 20 места е запълнен, каза Елена Тодорова. И побърза да се похвали с няколкото изложби, разположени по стените на центъра. Свои картини там е подредила и една от потребителките на центъра Славея Куртева. Изящни творби от квилинг, както и битов кът украсят още коридорите, увериха се гостите на социалното заведение днес.

Специални рисунки от финна хартия - квилинг изработват потребителите на Дневния център под ръководството на трудотерапевт

Битовият кът в Дневния център за лица с увреждания

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини