Премиерата на "Любов, кафе и клюки" напълни салона

Премиера на спектакъла „Любов, кафе и клюки” имаше снощи театралната трупа към Детски и младежки център в Димитровград. Салонът на бившето кино „Медеа” бе препълнен от ученици, учители и родители, дошли да наблюдават първата театрална изява на 14-те деца в трупата.

 

Участие в ученическата постановка взеха Тодор Славов, Кристина Костова, Делчо Тодоров, Симона Радева, Бояна Янева, Владислав Гочев, Габриела Маркова, Давид Делчев, Стефан Василев, Ясен Ставрев, Никола Динков и др.

Сюжетът разказва за Евстати, който е любовник на комшийката от петия етаж, Тя, заедно със съпруга си Спиро държи малък квартален бар. Той пък ги е хванал в прелюбодеяние, но заради семейството и факта, че са съпартийци с Евстати, прави компромис.

"Децата сами избраха каква да е темата на спектакъла, а тя е онова, което ги вълнува", разказа режисьорът на постановката е Делчо Тодоров. "Меракът е техен, аз не съм се бъркал, а само помагах", допълни още той. Режисьорът е категоричен, че никой не са искали да провокират с пиесата, просто постановката е отражение на самия живот.

Режисьорът Делчо Тодоров

Асистент-режисьор и сценарист на "Любов, кафе и клюки" е  ученикът в местната езикованазия Тодор Славов. В пиесата той изпълнява дне от ключовите роли - на Евстати и пияницата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини