Банев: Събарянето на пристанището на Русалка е произвол

Има престъпно сдружение на различни видове власти, които действат по заповед на щуката, която в случая е или министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, или премиерът Бойко Борисов.
Това заяви собственикът на ваканционно селище "Русалка"  Николай Банев по повод събарянето на неговото яхтено пристанище, което започна преди два дни.

"Това е така нареченият тоталитарен стил. В момента сме стигнали до етап, в който администрацията не мисли, само изпълнява”, каза известният бизнесмен пред bTV тази сутрин.

От РДНСК заявиха, че вълноломът е незаконен, но според него съоръжението е изцяло държавна собственост, а той и съпругата му Евгения Банева само го поддържат, тъй като е до техни имоти.

“Това съоръжение е изградено през 1997 година от държавата. Буната е 30-тина метра. Аз твърдя, че няма съдебно решение и заповед за събаряне на вълнолома. Имало е преди време такава заповед, но след това съдът решава, че нашите дейности по поддръжката му са напълно законни и тя е отменена”, допълни Банев.

Той е категоричен, че административният произвол е заплаха за държавата, а в случая полицията и властта извършват незаконен акт. Бизнесменът подчерта, че съдбата на пристанището го интригува от една страна заради гражданската му позиция и от друга, като представител на бизнеса, който в последно време е "репресиран от действията на всички администрации”.

“Не може законите да важат за всички останали извън администрацията. Съоръжението единствено сме го поддържали. То се руши ежедневно от вълните”, обобщи Николай Банев.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини