"Малката кибритопродавачка" срещу 3 лв.в Димитровград

Пиеса по приказката на Андерсен "Малката кибритопродавачка" се играе днес в салона на димитровградския театър. Постановката е за малчугани и е на Смолянския театър, две представления са предвидени днес. Едното бе от 10.30 часа, другото започва в 13.00 часа. "Малката кибритопродавачка" е коледното представление на местният храм на Мелпомена и е последното за 2010 година, коментира Калина Монева от организационния отдел. Цената на билета е 3 лв.

Историята на кибритопродавачката разказва за малко момиченце, което в навечерието на Нова година бива изгонено от вкъщи, за да продава кибрит и да спечели пари за алчния си и вечно пиян баща. През този ден момичето губи единствените вещи останали от починалата му майка — нейните чехли. След като сяда на завет зад една къща, то решава да запали една клечка и да се постопли.

Със запалването на клечката във въображението си малкото момиче вижда една голяма печка, но когато се опитва да се стопли на нея, клечката изгасва и печката изчезва. Насърчена от видяното, продавачката на кибрит отново пали клечка, но вместо печка този път тя вижда маса, на която има вкусни гозби. Клечката отново загасва и всичко изчезва. Със следващата клечка пред момиченцето се появява голяма елха с много свещички. Догаряйки, клечката кара светлинките да се изкачат по небето към звездите. Когато пали клечка за четвърти път, момиченцето вижда починалата си баба, която ѝ обещава да я вземе със себе си. На сутринта хората намират мъничкия труп като си казват, че момичето просто е искало да се стопли.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини