Окончателно: "Неохим инженеринг" ремонтира ОДЗ "Райна княгиня" и "Осми март"

В ОДЗ "Райна княгиня" покривът прокапа с първите дъждове, сега директората Надежда Андреевска е доволна от развоя на събитията

Фирма "Неохим инженеринг" в крайна сметка ще сменя дограмата и ще санира двете детски градини "Райна княгиня" и "Осми март" в Димитровград. Зам.кметът Красимир Минев каза, че днес ще бъде подписан договора за изпълнение на обществената поръчка.

Казусът с ремонта на двете детски заведения в Димитровград започна лятото и продължи няколко месеца. След обявена от местната администрация обществена поръчка, я спечели "Неохим инженеринг". Един от участниците - хасковската фирма "Монолит" обжалва, недоволна от решението. Първо комисията за защита на конкуренцията отхвъли възражението на дружеството на Иван Стаматов, а тези дни е станало ясно, че и Висшият административен съд се е произнесъл в полза на община Димитровград, припомни Минев.

Ремонтите в двете градини започват веднага, заради лошото време първо ще бъде подменена дограмата, а към саниране ще се премине едва на пролет. Още през септември в ОДЗ "Райна княгиня" се оплакаха, че е протекъл покрива, защото той е наполовина изолиран. Последно ремонти в тази градина са правени преди 10 гонини. Общата стойност на двата енергоспестяващи проекта е в размер на 680 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Според зам.кметът Красимир Минев ще бъдат спазени всички технологични срокове на ремонтите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини