Футуролог предсказа трансформацията на човека

Футурологът и трансхуманист Реймонт Курцвейл прогнозира, че след две десетилетия хората, подобно на компютрите, ще се научат да правят копия на паметта си, а специални устройства ще възпроизвеждат директно пред очите им спомените им като реално изображение.

В течение на близките 20 години в кръвта ни ще бъдат внедрени хиляди компютърни нанороботи, които ще следят здравословното ни състояние и ще подобряват работата на организма, категоричен е Курцвейл по време на лекцията си във Виена, съобщи rifinfo.ru.

Към 2029 година, продължава футурологът, компютър ще мине теста Тюринг, което ще докаже наличието на разум, подобен на човешкия. Това ще стане възможно при компютърна симулация на човешкия мозък.

През 2030 година нанороботи ще бъдат имплантирани директно в човешкия мозък. Това ще създаде виртуална реалност без необходимостта от каквото и да било друго оборудване. А през 2040-а година човешкото тяло ще може да се трасформира в различни форми, благодарение на нанороботите, внедрени в него. Вътрешността на организма ни пък ще бъде заменена с кибернетически устройства.

Курцвейл предсказва настъпване на пълна "техническа сингуларност" през 2045 година, в резултат на която Земята ще започне да придобива образа на един гигантски компютър. Постепенно този процес ще обхване цялата Вселена. След 2045 година футурологът не може да предвиди нищо, тъй като развитието на сигулярността е непредсказуема.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини