Общината: В Димитровград трошат спирки и крадат пейки

4 500 лв. струва една нова спирка в Димитровград

Вандалските прояви върху общинска собственост в Димитровград зачестяват, алармира днес зам.кметът Христо Колев. Той съобщи за няколко посегателства върху новите автобусни спирки. Наскоро е било счупено стъклото на спирката до бившето кино "Медея", а миналата събота съоражението на бул."Ст.Стамблолов" е било пометено от кола. В момента от страната на Неделен пазар няма спирка, очаква се скоро да бъде поставена нова.

Колев разказа и за открадната пейка, току-що поставена в парк в кв.Каменец. Зам.кметът прогнозира, че това вероятно се е случило заради повишената цена на желязото в изкупвателните пунктове. "Глобите за вандалите са солени", предупреди той, като каза, че те тръгват от 300 и могат да стигнат няколко хиляди лева.

От общината се заканиха и на фирмите, извършващи строителна дейност на местна територия. "Имаме сигнали, че товарни возила преминават през градските улици с кални гуми", разказа Хр.Колев и визира случая на ул."Ем.Станев", за който Dimitrovgrad.bgvesti.net писа в началото на седмицата. Подобно е положението и по пътя между селата Ябълково и Г.извор, където заради окаляния път е станала катастрофа. Зам.кметът припомни, че има заповед забраняваща движението на товарни камиони през общинската пътна мрежа.

Зам.кметът Хр.Колев каза, че посегателствата върху общинска собственост ще се наказват
Спирката на бул."Ст.Стамболов" бе изпотрошена от катастрофирал в нея автомобил миналата събота

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини