Учат 24 деца в риск на бадминтон

24 деца в риск и такива със специални образователни потребности от димитровградското училище "Алеко Константинов" получават начални познания по бадминтон по спортен проект, реализиран от клуба по бадминтон към шоколо. "Обученишето започна през ноември миналата година", разказа треньорът по бадминтон Димо Динков и продължава до средата на юни. 4 000 лв. финансиране е получил клуба по линия на програмата "Спорт за хората с увреждания", с тях са закупени мрежи и пера за бадминтон. Иначе обучението на малчуганите от 1 до 7 клас е безплатно и се провежда четири пъти в седмицата.

Група от 12 деца провеждаше днес тренировка по бадминтон в залата на училище "Алеко Константинов".повечето малчугани разказаха, че им харесва този спорт и дори искат да се занимават с него в бъдеще. Третокласникът Стилян упорито тренираше и даже си пожела спортна слава и върхове в бадминтона. За малка почивка на пейката бяха седнали Мартин и Иван, който също са доволни от заниманията си по този спорт.

Стилиян играе бадминтон от ноември, но вече смята, че това е неговия спорт

"Идеята е деца в рисково положение в обществото, като такива на разведени родители да бъдат ангажирани в свободното си време", разказа директорът на училището Дорина Желязкова. В групата на обучаващите се са и деца със специални образователни потребности, с които работата е малко по-специфична, допълва я треньорът Динков. Той е категоричен, че децата напредват и напълно възможно е от тях да има и изявени състезатели в бъдеще.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини