Парче бетон от 4-ия етаж се стовари върху 36-годишна шивачка

Блокът на ул."Ромен Ролан" в Димитровград, парчето се е откъртило от ъгъла

36-годишната шивачка Станка едва не загина след като парче бетон, голямо колкото човешка длан се стоварило на главата й. Инцидентът е станал вчера следобед на димитровградската улица "Ромен Ролан" срещу сградата на бившето "Минстрой", разказа дъщерята на Станка Ваня.

Отломката паднала от височината на четири етажна сграда. След удара, Станка загубила за кратко съзнание и по-късно е откарана в димитровградската болница с комоцио. Според лекарите, най-страшното е минало, но тепърва ще се установяват последствията за димитровградчанката.

Само бързата реакция на 24-годишната Ваня Геговска, която в този момент се прибирала от работа, спасило живота на пострадалата жена. Момичето се движило по отрещния тротоар, когато видяла висящото от покрива парче. Тя извикала на минаващата отдолу жена, но вече било късно.

Семейството на постралата сега се моли всичко с нея да е наред. Брат й Стойчо каза, че не обвинява никого за случката. Той смята обаче, че е крайно време да се направи нещо за близо 50 - годишните сгради в централната част на Димитровград. Близките са ходили до общината, от там разбрали че поддържането на блоковете е задължение на самите собственици. "Нека хората в тези блокове се позамислят къде живеят", казва Стойчо и допълва, че никой не е застрахован от подобна случка.

Братът на пострадалата Стойчо и дъщеря й Ваня сега се молят тяхната близка да се оправи по-бързо

Днес в района на нелепата случка от близкия офис поставиха табела, която да предупреждава за опасността от падащи предмети. Почти никой пешеходец не обръщаше внимание на надписа.

Части от парчето бетон стояха в близката градинка и днес
Ваня Геговска, която работи в близкия офис на "Еском" станала свидетел на случката и извикала екипа на Спешна помощ

За опасностите, които дебнат димитровградчани по тротоарите край сградите Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още в началото на зимата. Припомняме, че част от сградите в центъра на Димитровград и в района на кино "Медея" станаха паметници на културата преди по-малко от месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини