Дванайсетокласници зарадваха с книги и музика Дневния център

Четиримата дванайсетокласници занесоха днес дарението в Дневния център

30 луксозни детски книжки, които развиват дидактическите умения у малчуганите и 8 диска с детски песни дариха на Дневния център за деца с увреждания дванайсетокласници от ПМГ "Ив.Вазов". Благотворителния жест е част от проект, който реализират Емилиян Николов, Гинка Костова, Манол Костов и Даниел Динев от димитровградската гимназия. Децата с нетърпения очакваха днес гостите в центъра и веднага побързаха да разгледат книжките.

Парите за полезното дарение дванайстокласниците събраха на благотворителен базар в началото на декември миналата година. 426 лв. бяха набрани от продажбата на картини, изложени в димитровградската зала "Асен Краешников".

Проектът има няколко етапа, припомниха авторите му. Най-напред бяха изрисувани стените на Дневния център в пъстри картини. След благотворителната изложба в края на миналата година и дарението днес, предстоят уроци по рисуване с малчуганите от Дневния център.

"Много сме благодарни за детската литература и дисковете с музика, те ще са ни много полезни", каза директорът на центъра Мара Янева. Тя не скри, че е приятно изненадана от младите хора, който въпреки ангажиментите в училище се занимават с благотворителна дейност".

Малчуганите от Дневния център веднага се заеха за разгледат книжките - подаръци

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини