Смянят ВиК-то на пет улици в Димитровград ?

Поне на пет улици в Димитровград ще се подменят водопроводите тази година, смята шефът на ВиК Станимир Евтимов

Поне на пет димитровградски улици ще бъдат подменени водопроводите през 2011 -та година коментира пред Dimrjrovgrad.bgvesti.net управителят на ВиК инж.Станирир Евтимов. Все още се уточнява списък с имената на тези отсечки, тъй като 80% от канализацията на града е от етернитови тръби и има нужда от поетапна подмяна, смята Евтимов.

Според него, съвместната дейност с общината по успоредната подмяна на водопроводите и асфалтирането на настилката е успешна. Шефът на водното дружество даде като пример ул."Иван Вазов", която в рамките на няколко месеца миналата година бе сменена канализация, постави се нов газопровод и асфалт.

Все още не е ясно кога ще бъде въведена и такса "пречистване" към цената на питейната вода за кварталите от ляв бряг, коментира още шефът на димитровградското ВиК. Тя е в размер на 35 ст. и трябваше да влезне в сила след старта на Пречиствателната станция за отпадни води на брега на Марица. Евтимов не уточни срок, в рамките на който да стане ясна новата цена. Но припомни, че тя касае само онези жилищни райони, които ползват услугите на пречиствателното съоражение.

"В България цената на питейната вода остава една от най-ниските в Европа и е вид социална услуга за населението", припомни Евтимов. Като пример той даде английската столица Лондон, където само таксата за водата е в размер на 40 паунда.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини