Безплатен курс за компютри набира желаещи

Пенсионери и хора без работа проявиха желание да се включат в първите два курса, организирани от библиотеката в Димитровград

Нов безплатен курс за начална компютърна грамотност организира димитровградската библиотека "Пеньо Пенев", казаха от там. Той е насочен към хора без работа и пенсионери, които могат да получат минимални познания за работа с компютър и интернет. В края на миналата и началото на тази година бяха проведени две подобни обучения, в които се включиха 32-ма души. Всички бяха много доволни от придобитите познания и това, че са в крак със съвременните технологии.

Още  32 -ма души ще бъдат обучени в курса, започващ на 8 март и с продължителност 10 дни. Този път обаче ще има две групи от по 10 души, които ще са ангажирани с работа пред компютъра сутрин и следобед. В местната библиотека вече набират желаещи да се включат в заниманията, като единственото условие е те да имат читателска карта за тази година. Курсовете ще води отново Валентина Терзиева, която работи в читалнята на местната библиотека.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини