Тръгва поредната хайка срещу крадци на пътници

Кметът Стефан Димитров настоя да не се вдигат цените на билетите в града и общината

Да се спират от движение за половин година автомобилите, които превозват нерегламентирано пътници по линията Хасково - Димитровград и останалите автобусни линии до кварталите и селата. Това бе едно от предложенията на представители на ДАИ на днешната среща по проблемите на превозваческите фирми в димитровградско. Тя бе инициирана от превозвачески фирми от Хасково и Димитровград.

Според Антон Ставрев от автомобилната инспекция, мярката може да се приложи само за коли, които не спазват новите поправки в закона. А той дава право при определени нарушения да бъдат снети номерата на автомобилите и той да е извън движение поне шест месеца. От ДАИ предложиха общината също да съдейства при решаването на дългогодишния казус с кражбата на пътници по автобусните линии в димитровградско. 

Срещу шофьорите на легални таксита, които качват пътници на цената на билета, автомобилните инспектори не могат да направят нищо, призна Ставрев. Но се закани, че в най-скоро време ще бъдат изловени нерегламентирани превозвачи в специално подготвена акция.

Транспортните фирми от Хасково и Димитровград, присъстващи на срещата бяха категорични, че търпят големи загуби от нелегалния превоз. Това е е дна от причините за скока на цената на билета до Хасково, коментира Диян Георгиев от фирма "Чавдаров, Георгиев и сие". Между 12 000 и 15 000 лв. губи фирмата ми заради празните автобуси само в Димитровград", допълни Георгиев.

За пореден път транспортните фирми поискаха помощ от общината

Димитровградският кмет Стефан Димитров настоя да не се вдигат повече цените на билетите. "Хората са без пари, криза е и всички изпитваме трудности", обобщи градоначалника. Според него, още един скок на билета няма да реши проблемите с нелегалните таксита, а само ще ощети хората. Кметът заяви, че е готов да съдейства на ДАИ и Пътна полиция при поредната акция срещу превозвачите, които са извън закона.

Стефан Димитров и Христо Колев изслушаха проблемите на превозвачите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини