Слагат соларни знаци на 7 пешеходни пътеки в Димитровград?

В момента  за колите идващи от Добрич и пътуващи за Димитровград има знак "Стоп". Томов предлага да бъде поставен соларен, които да се вижда и през нощта

Соларен знак "Стоп" да бъде поставен на кръстовището за село Добрич към Димитровград, за да се избегнат катастрофи и пътни инциденти, това предлага общинският съветник от "Да за Димитровград" Петър Томов. Идеята ще бъде коментирана на сесия на Общинския съвет утре. Соларните знаци са с диодно осветление и заредени от слънцето, вечер светят, уточнява в докладната съветникът.

Освен този знак, на още 7 места в града Томов настоява да се поставят соларни табели "Внимание дена" и "Пешеходна пътека". Те се намират близо до училища, така според него, ще опазят децата от автомобилния поток. Това са пешеходните пътеки до Езиковата гимназия, СОУ "Васил Левски", кръговото кръстовище до OMV,църквата "Св.Димитър", бившето кафе "Марая", кръговото кръстовище до Спортната зала и бул."3 март" след спирката за Хасково.

До две от пешеходните пътеки да бъдат поставени светофари, които хората ще натискат сами, настоява съветникът

Петър Томов предлага да бъдат монтирани и два пешеходни светофара до Пощата и срещу Общината. Съораженията ще могат да натискат пешеходците, когато искат да преминат улицата. Дали инициативата ще получи одобрение ще решят димитровградските общинари утре.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини