Котка мърка като самолет

Собственичката на котка, чието мъркане се сравнява със звука от кацащ самолет на Боинг, ще направи опит да запише домашния си любимец в Рекордите на Гинес.

Шумната котка Смоуки дотолкова впечатлила стопанаката си

Рут Адамс, че тя взела специално звуково оборудване от местен колеж в Нортхямптън, за да измери нивата на шума от мъркането на животното, съобщава "Daily Mail".

Рут провела опита в дома си и с уредите отчел, че неговата Смоуки мърка 16 пъти по-шумно от нормалните котки - цели 73 децибела. Сега Мисис Адамс изчаква да разбере дали това е достатъчно да спечели на нейния домашен любимец титлата "Най-шумна котка на планетата".

"Гинес имат много стриктни критерии, но колежът много ми помогна с измервателните уреди, които ми бяха необходими да измеря шума от мъркането на Смоуки. Тя е много срамежлива пред камерата и се опитах да не я притеснявам, докато я снимам", казва гордата Рут.

Свидетели на звучното мъркане на Смоуки са станали и още четирима души, сред които ветеринарна сестра и представител на университета в Нортхемптън. Котката привлече вниманието на света за първи път през миналия месец, когато с мъркането си вдигна шум с невероятните 92 децибела!!!

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини