Плазмен телевизор дари Ротари на Дневния център

Ротари клуб дари на Дневния център за деца с увреждания плазмен телевизор и

С 32-инчов плазмен телевизор с озвучителна система разполагат от днес обитателите на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград. Скъпата техника е дарение от Ротари клуб - Димитровград. Президентът на клуба Манол Ангелов и д-р Здравко Наков от управата на Ротари донесоха телевизора в Дневния център днес по обяд.

Средствата са набрани от празника на виното, организиран през февруари от ротарианците. Те традиционно правят подобни инициативи и подпомагат Центровете за деца и възрастни в Димитровград, припомни директорът на ДЦДУ Мара Янева. Тя благодари за придобивката и допълни, че ще е от голяма полза, защото децата обичат музика и детски филми.

Досега Дневният център разполагаше с развален телевизор, който е ремонтиран поне два пъти, но без успех, допълни Янева. Освен техниката, ротарианци донесоха на децата дискове с музика.

Нова техника имаше и за Дневния център за възрастни с увреждания, който се помещава на втория етаж на бившата Марбас болница. Потребителите там получиха озвучителна система и енциклопедии. Ротарианци запазиха в тайна стойността на цялото дарение, но обещаха, че то няма да е последно.

Президентът на клуба Манол Ангелов обясни, че средствата са набрани от благотворително мероприяние на Ротари през февруари
Гого от Дневния център за деца се радваше на придобивката
Децата от центъра днес посрещаха гости

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини