Езиковата обяви ученически конкурс за науките

Ученически конкурс под надслов "Природните науки - забавни, лесни, интересни" стартира димитровградската Езикова гимназия. Началото бе дадено в края на март, а заявления за участие се приемат до 30 април, коментира директорът на гимназията Красимир Кръстев. Надпреварата е съпътстваща проява към съвместния проект на Езиковата с фондация „Америка за България” по който се в училището изгражда център за природни науки. Деца от 6 и 7 клас могат да участват в конкурса.

Състезанието ще се проведе на три етапа, двата от които дистанционни, казаха от училището. Първият е викторина, като желаещите да се включат ще трябва да отговорят на 10 въпроса. Всеки участник избира по желание областта, в която иска да се състезава: химия, физика или биология.

Въпросите са публикувани на страницата на Гимназията във Фейсбук. Отговорите могат да бъдат изпратени в електронен вариант, на хартиен носител или написани четливо на хартия на електронен адрес: eg_zakonkursa@abv.bg, по пощата или да се занесат в сградата на гимназията.

След края на първия етап, комисията ще разгледа и оцени отговорите на участниците.  Всеки ще получи определен брой точки, които определят преминаването във втори кръг. В него ще се правят на макети от отпадъчни материали по различни теми - за облеклото, интериора, декорацията и други.

Проектите, които също се изпращат до края на април, трябва да бъдат придружени с информация за участника: трите имена, клас, училище, ръководител; тема и име на проекта, кратка информация за принципа на действие на макетите, устройствата или съоръженията, област на демонстрацията и обяснението й. След оценяването им, точките от двата кръга ще бъдат сумирани, а за участие в третия ще се класират първите петима във всяка от областите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини