171 деца с дървета в Алеята на новия живот

Малкият Денис бе едно от децата, което има свое дръвче в Алеята на новия живот

Цели фамилии се стекоха в парк Марица тази сутрин, където на връх Цветница тържествено бе открита Алеята на новия живот. 171 дръвчета, символизиращи 171 димитровградски деца бяха засадени днес от бащи и дядовци. Емоционално и с много снимки премина събитието, което бе открито от димитровградският кмет Стефан Димитров. Децата да растат в една по-добра държава пожела градоначалника, а града ни да се радва на има повече малчугани и дървета. Той връчи грамоти на родителите на всяко едно от децата, което от днес има свое дръвче в Алеята на новия живот.

200 атласки кедъра и кипариси за официлното откриване на Алеята дари на Димитровград фирма "Каолин". Изпълнителният директор на предприятието Димитър Ангелов нарече инициативата уникална за България и поздрави родителите за смелостта да се сдобият с дете.

В залесяването се включиха с труд предимно татковците

Най-развълнуван от случващото се бе инициаторът на идеята Христо Цветков, който благодари на всички, помогнали за реализацията на мероприятието. Съветникът пожела Алеята на новия живот да се превърне в един от символите на града. "Нека с раждането на всяко дете да се посажда дърво", допълни Цветков. По негова инициатива в края на ноември Общинския съвет гласува решението за създаване на символичния парк. Право на дърво имат всички деца родени след 1 януари 2010 година. Всяко семейство само трябва да се грижи за дръвчето и да реши дали иска да постави табела с името отпред.

Цели фамилии дойдоха в парк Марица за откриването на алеята
Не липсваха и майки, достойно заместили мъжете в начинанието
Малката Азалия Деянова, която днес има имен ден стана първото дете с грамота, връчена от кмета Стефан Димитров
Алеята на новия живот се намира почти до дигата на река Марица
Грамоти по случай откриването на Алеята получиха всички родители

Да се грижат за дръвчето на малкия Даниел обещаха родителите му Пламен и Мария
Кметът Димитров пожела повече деца и дървета в Алеята догодина
Парк Марица се напълни с хора

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини