Славейковци - най-добрите млади огнеборци в Димитровград

Отборът-победител в атака

Отборът на ОУ "Пенчо Славейков" спечели общинското състезание"Млад огнеборец", което се проведе тази сутрин на стадион "Раковски" с най-добър сбор от 977 точки. Пет отбора от по 9 състезатели мериха сили в надпреварата, станала традиционна за димитровградските училища, общината и тукашната пожарна служба.

На второ място останаха миналогодишните победители от ОУ "Васил Левски"- село Ябълково с 953,6 точки. Младите огнеборците от друго селско училище, това в Радиево са трети с 942,9 точки. В Състезанието участваха още отбори на димитровградските ОУ "Алеко Константинов" и СОУ "Любен Каравелов".

Младите огнеборци от ОУ"Пенчо Славейков"

Комисия от съдии преглеждаше резултатите от надпреварата на отборите

В две дисциплини мериха сили и тази година младите огнеборци - бойно разгръщане и щафета. В първата момчетата тряваше да покажат основни умения в пожарникарската професия като гасене с водна струя, пожарникарски възел, разгъване на маркуч и др.

Победителите от ОУ"Пенчо Славейков" ще представят Димитровград на областното състезание "Млад огнеборец" , което е планувано за 13 май в Хасково. Те вероятно ще заминат и на международен летен лагер в град Кюриц, Германия това лято, където ще представят Димитровград. Успех на младите огнеборци пожела и градоначалникът Стефан Димитров, който откри състезанието, а в края му връчи плакетите на победителите.

Градоначалникът Стефан Димитров награди победителите в "Млад огнеборец"
Огнеборците на ОУ "Алеко Константинов"

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини