3-класници-пазители срещу глобалното затопляне

Учениците на "Рилски" посрещнаха гостите си с народни песни и танци

Третокласниците в хасковското основно училище „Иван Рилски“ са „пазители срещу глобалното затопляне“. Така се нарича международният проект по програма „Коменски“ който се осъществява от ученици от 4 държави-България, Испания, Полша и Турция. Мобилни групи от деца и учители ще посетят страните участнички по проекта за да обменят опит и пракики в опазване на околната среда.

Днес Хасково бе домакин. Учениците на Рилски изнесоха програма за своите гости в хасковския „Младежки център“. Часове преди песните и стихчетата, децата се похвалиха с новоозеленения двор на школото. Сред другите еко-дейности извършени от нашите деца са събиране и работа с отпадни материали, както и опознавателни занятия по опазване на живата природа.

Всяка страна набелязва дейностите, които ще изпълнява по проекта, уточниха организаторите. Затова обмяната на опит е ключова. Хасковска делегация посети националния парк на Испания „Монстанд“ край Барселона. Предстои пътуване до полският Честоухова и турският град Кайсери.

Г.Христов

Гости от инспектората и община Хасково уважиха празника
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини