БЧК награди Стефан Димитров

Шефът на областната служба на БЧК д-р Балабанов и димитровградският кмет обмениха бъдещи идеи за сътрудничество

Значка "Отличник" на Българския червен кръст получи днес димитровградският кмет Стефан Димитров заради активната дейност на общината при осъществяване на различни мероприятия на доброволческата организация. Отличието на Димитров връчи Христо Григоров, който е председател на Националния съвет на БЧК. Градоначалникът присъства на официлна церемония на червения кръст в Хасково, по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май.

Общо седем изявени деятели на организацията от Хасковско бяха отличени, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net секретарят на областното БЧК Минка Мечеринкова. По думите й, приносът на Димитровград в осъществяване на доброволческа дейност през последните две години е голям. Тя подчерта, че тукашната община редовно осигурява средства за курсове на здравните работници от градини и училища по първа долекарска помощ на работното място. Участва и активно в програмите на Европейския съюз, които предоставят храни на социално слабите, т.нар. интервенционни запаси като ориз, захар, макарони и др.

Стефан Димитров дари кръв в акцията, организирана от Младежкия център в началото на годината

Пред последната година Димитровград насърчи и доброволното кръводаряване, коментира още секретарят на БЧК- Хасково Минка Мечеринкова. Тя припомни акцията на американеца Джейк Хеленкамп, в която кръв дариха кметът Стефан Димитров и депутатът Иво Димов. Според Мечеринкова, димитровградчани редовно откликват и на благотворителни акции на БЧК. При последната по Великден в касичката на червенокръстката организация в "Кауфланд" са събрани 321 лв. Парите ще отидат за подпомагане на деца от социлно-слаби семейства, за който в Димитровград ще бъде изградена трапезария.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини