Наградиха най-добрите художници с тебешир и боички

Върху асфалт рисуваха малчуганите от детските градини по повод 24 май

Рисунки върху асфалт имаше днес на алеята зад общината. Деца от гладините се надпревархава да оцветяват с тебешири пъстри картини от природата и детските игри. Освен, че имаше сладолед и шоколад за всички, имаше и победители.

Първи са малчуганите от ОДЗ "Райна княкиня", втори - ОДЗ №2, а трети станаха от ЦДГ №1. Четвъртото място отиде при ОДЗ №4, а петото остана за ОДЗ "Слънце".

Журито от експерти от общината даде и индивидуални награди на двамата победители - Жулиен Нондов от ЦДГ №1 и Летисия Христова от ОДЗ "Райна Княгиня".
На второ място също са две деца - Костадин Бинев от ЦДГ №1 и Никол Стефанова от ОДЗ №2, Кристина Симеонова от ОДЗ №4 е на трето място.

На централната алея на бул."България" ученици от димитровградските училища твориха върху темата 24 май. Журито доста се затрудни докато определи победителите, а те са ПМГ"Ив.Вазов". Втори останаха художниците от ЕГ "Д-р Иван Богоров", а трети възпитаниците на СОУ "Любен Каравелов".

по бул."България" кипеше усилено рисуване

Наградите на победителите в конкурса, посветен на 100-годишнината от рождението на художника Асен Краешников бяха раздадени днес. Освен отличителни грамоти, победителите получиха и торти. На първо място е класирана Миглена Стоянова от 6 клас, СОУ "Васил Левски", седмокласничката Ния Господинова от ОУ "Пенчо Славейков" е втора, а Росен Георгиев от 1 клас в СОУ "Любен Каравелов" е трети. Журито присъди и поощрителна награда за 15-годишната Стефани Колева.

Наградените ученици в конкурса за Асен Краешников
Наградите на победителите връчи кметът Стефан Димитров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини