Треска в театъра, готви се "Златен извор" 2011

Детския и Младежки център в Димитровград трескаво се подготвя за започващият утре XI Национален фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор". През целия ден днес в театъра кипеше усилена подготовка по украсата на сцената, оформянето й и създаване на приятна обстановка за гостуващите над 320 деца от различни краища на страната.

Целта на фестивала е създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа за деца и юноши с цел обогатяване на песенното творчество, създаване на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство, коментираха организаторите от Младежкия център. Съорганизатори на проявата са Община Димитровград, Националният дворец на децата и Министерството на науката и образованието. Фестивалът ще започне на 4 юни от 9:00 часа и ще продължи два дни. 

Организаторите ще отговарят и за храната, спането и забавленията на гостите от Смолян, Ст.Загора, Казанлък,Кърджали и др. Конкурсната програма ще бъде на 4 юни. Най-добрите изпълнители ще бъдат отличени от жури с председател проф. Петър Льондев и членове -  Хайгашот Агасян, композитор и Ани Сарабян от МОМН. Те ще оценяват по два критерия- високо художествено изпълнителско майсторство и оригинално сценично поведение и костюми и новосъздадени произведения с високо художествени достойнства.

От 18.30 часа утре е галаконцертът на лауреатите. На следващия ден - 5 юни участниците ще разгледат забележителностите на града ни. Предвидени са посещения в НАОП „Джордано Бруно”, Историческия музей и парковете.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини