Млади еколози от "Славейков" почистваха Копривщица

Младите еколози от клуб "Бъдеще за Земята" и преподавателят по биологогия Росица Александрова

Четири деца от клуб "Бъдеще за Земята" към ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград бяха наградени с участие в доброволчески лагер в Копривщица заради активната си еко дейност и осиновяването на бадема в парка до училището.

В рамките на няколко дни в началото на юни Валя Лозева  и Станка Иванова от 6 а клас , и Дияна Емилова и Ивелина Стоянова от 5 в клас посетиха Копривщица и облагородиха различни райони на града, разказа тяхната ръководителка и преподавател по биология Росица Александрова.

Малчуганите са участвали и в лагерни сбирки с кареоке и много песни, рисували са върху керамика и са се забавлявали. Накрая димитровградските деца са си тръгнали от Копривщица с много награди, сред които полезна и интересна литература, обобщи преподавателката.

Две от момичетата - Дияна Емилова и Ивелина Стоянова от 5 в клас с част от наградите

Заедно с още 8 еко клуба от страната Славейковци получиха грамоти от организатора на конкурса "Грижа за гората - отговорност на всеки от нас". От Центърът за развитие на човешките ресурси в София са били впечатлени от идеята на дцата да се грижат за многогодишното дърво. От клуба подеха инициативата преди година, когато се честваше 100-годишния юбилей на ОУ "Пенчо Славейков".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини