Ремонт на зала обедини димитровградските творци

Шефът на КДК Инко Бургелов показва едно от произведенията, които ще участват в благотворителния търг на 16 юни

Концерт-спектакъл на димитровградски певци и музиканти ще набира средства за ремонт на зала "Асен Краешников". Проявата ще се състои на 16  юни от 18.00 часа, ояви пред журналисти днес шефът на КДК Инко Бургелов. На сцената на драматичен театър „Апостол Карамитев” ще излезнат Акустично джаз трио,  група „Стрейт”, част от Забавно-духовия оркестър с новата им солистка Елеонора Сталева, „Ню кристъл бенд” и др. Режисьор на спектатъла е Тодор Боянов. Той е търсил нетрадиционни похвати при подготовката на концерта, какви са те организаторите засега запазиха в тайна.

Всеки димитровградчанин, които желае да помогне за ремонта на изложбена зала "Асен Краешников" може да си закупи билет на стойност 3 лв. Инициативата е под надслов "Ден на КДК", който обаче ще прерасне във вечер, на която ще бъдат разигравани на търг произведения на изкуството от местни художници и творци. Търгът ще започне след 20.00 часа в комплекс "Планета Пайнер" на 16 юни. На вниманието на ценителите ще се предлагат произведения на Владимир Пенев, Христо Панев, Панчо Панев, Георги Георгиев, Нено Александров, Владо Запрянов, Яна Димитрова, Данчо Йорданов, Жеко Димитров, Евгени Димитров, Стефан Чурчулиев, Гроздан Грозев, Здравко Нейчев и Калина Атанасова.

По същото време пред сградата на театъра и комплекс "Планета" в каузата ще се включат и тукашни поети, които ще предлагат на символични цени своите творби. "Идеята е и димитровградчани да откликнат на инициативата за ремонт ва зала "Асен Краешников", поясни Бургелов. До момента за реконструкцията на съседната до КДК зала са набрани 1 300 лв. от продажбата на снимки в благотворителна фотоизложба. Парите ще постъпят в специално откритата за целта сметка, казаха от Клуба на дейците на културата. Очаква се обновената зала да е готова през октомври, когато вероятно ще се открие и изложба с творби на художникът Асен Крашников.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини