Рожден ден в Дневния център

Празниците в Дневният център са част от интеграцията на хората с увреждания, твърдят от ръководството му

Две години от създаването си ще чества в петък, 1 юли Дневният център за възрастни с увреждания в Димитровград, каза директорът му Елена Тодорова. Тържество с много гости и изненади са подготвили потребителите, който са близо 30 на брой. Началният час на проявата е 11.00., а в нея ще участват и танцьорите от Балетен център "Галаксико".

"За хората с увреждания празниците и гостите са начин те да не губят връзка с околния свят и да се чувстват полезни и значими", коментира Елена Тодорова. Потребителите се готвят за рожденния ден с голямо желание и чакат с нетърпение деня на празника, допълни Тодорова.

Центърът за възрастни с увреждания се помещава в сградата на бившата Марбас болница

Дневният център за хора с увреждания бе открит тържествено на 1 юли 2009 година от тогавашния социален министър Емилия Масларова. Социалната услуга бе въведена след решение на съветниците, а общината кандидатства и бе одобрена по проект на Агенцията за социално подпомагане към социалното министерство. Част от парите за ремонта на сградата на бившата Марбас болница където е центъра са по линия на проект "Красива България".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини