Още 3 часа за да си сменим личния лекар

До края на деня все още можем да сменим личния си лекар. Срокът изтича днес а не в петък, тъй като днес е последния ден на юни, един от двата месеца годишно, в който подобна промяна е разрешена. другият месец е декември. Промяната може да се извърши до края на работното време на джипитата/18 часа/. Тя става, без да се налага пациентът лично да се отписва от листата на досегашния си лекар. Смяната става по служебен път в районната здравноосигурителна каса/РЗОК/.

Гражданите желаещи да сменя лекаря си, трябва да закупят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. Такава форма в Хасково се намира само и единствено в сградата на ТК 21-ви век, на втория етаж. При новоизбрания общопрактикуващ лекар заедно с регистрационната форма се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус.

Ако не смените лекаря си, автоматично се подновява досегашният ви избор и оставата в листата на джипито при което сте в момента.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини