Заради Меричлери правят помпена станция в Черноконево?

В квартал Черноконево се предвижда да бъде изградена помпената станция, която ще изстласка питейна вода към Меричлери, според заложените планове за изграждане на водопровода от кв.Мариино до малкия град в димитровградска община. Това стана ясно по време на днешното обществено обсъждане в сградата на тукашната администрация, на което бе коментиран проект за обособяване на нов общински поземлен имот.

В момента теренът върху който ще се строи станцията е отреден за озеленяване. Спазвайки всички изисквания на закона не се нарушават правата на гражданите, а напротив идеята е обществено полезна, коментира кметът Стефан Димитров. Той припомни, че половината от проекта на водопровода е готов, става дума за отсечката от кв.Мариино до кв.Черноконево. За това Dimitrfvgrad.bgvesti.net информира още в края на миналия месец. Тогава стана ясно, че eдва когато се изготви проекта и на частта от Черноконево до Меричлери ще се кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Това се оказало и най-удачният вариант за евентуално осигуряване на средства. Другите възможности били Общината или ВиК-Димитровград да поемат общински дълг, поясни кметът.

След като преотреждането на нужния за помпената станция терен бе обсъдено днес, предстои проектът да бъде внесен на сесия на Общинския съвет. Приблизително 2 900 000 лв. са нужни за изграждането на 15-километровото трасе на водопровода, доставящ чиста вода на Меричлери и Великан припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини