Разпада се покривът на Здравната служба в Радиево

След ремонтите Здравната служба в Радиево ще стане като откритите неодавна обновени лекарски кабинети в Черногорово

До 50 000 лв. от бюджета на община Димитровград заделиха днес съветниците за спешен ремонт на здравната служба в димитровградското село Радиево. От години службата, която се намира на втория етаж в сградата на кметството е в окаяно състояние. Таванът е пропада и с напукани керемиди, пълни се с вода при всеки дъжд, службата няма и санитарен възел. Напукани от влагата са вътрешните стени и мазилката, както и таваните на лекарския и зъболекарски кабинет.

Пропадат и външните стълбища на сградата, няма и осветление на стълбището, пише в докладната съветникът от групата "Да" за Димитровград" Митю Вълчев. Пред колегите си в зала днес той разказа, че здравната служба в едно от големите села на димитровградска община се посещава, освен от жителите на Радиево и от тези от Брод, Здравец, Малко и Голямо Асеново. Зъболекарските услуги пък често ползвали хората от ромския квартал "Изток". 

Кметът на Радиево Румен Димов благодари на общинарите за решението и припомни, че внася докладната на сесия за трети път. "Ремонтът одавна трябваше да се случи и е крайно наложителен", подчерта селския управник.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини