Повече първолаци посреща димитровградско СОУ след ремонт

Ремонтни дейности текът десет дни в сградата на СОУ"Любен Каравелов" от десетина дни

Три паралелки с първокласници ще приеме наесен димитровградското СОУ"Любен Каравелов", коментираха от ръководството на училището. Почти запълнени след третото класиране са паралелките след 7-ми и след 8 клас, където има приети общо 44 ученици.

В момента в общообразователното школо текът ремонтни дейности със средства на общината и фонд "Енергийна ефективност". Училището бе одобрено по проект за енергоспестяващи мерки на стойност 290 335 лв., като 217 751 лв. дава фонда, а 72 584 лв. са финансиране от общината. Помощник- директорът Соня Ценова се надява до началото на учебната година ремонта да приключи. Резервният вариант е близо 600 ученици от "Каравелов" да започнат учебната година в сградата на ОУ"П.Славейков".

Според Ценова, строителните дейности вървят бързо. По проект е предвидено външно саниране и боядисване на сградата, смяна на радиаторите и преминаване на отопление с газ, както и поставяне на пожароизвестителна инсталация, което се прави за пръв път в димитровградско училище. С близо 30 000 лв. извън фонд "Енергийна ефективност" се поправя покривът на СОУ"Л.Каравелов", предвидени са пари и за основен ремонт на спортната площадка в двора.

И спортната площадка в двора на СОУ"Любен Каравелов" ще се ремонтира "

Паралелно с ремонтите в СОУ"Любен Каравелов" с пари от фонд "Енергийна ефективност" започна реконструкция в и Езикова гимназия "д-р Иван Богоров".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини