Естонци в Димитровград, обменят опит и култура

Христина Ташева

Младежи от Естония ще пристигнат в Димитровград в рамките на проект, спечелен от Детския и Младежки център към програмата "Младежта в действие", похвали се директорът на центъра Христина Ташева. Името на разработката е "Всяко цвете е красиво" и тя ще продължи пет дни от 25 до 30 август. В този период гостите от Естония ще се запознаят със забележителностите на Димитровград и българскарската култура и бит.

Специална програма са подготвили домакините за гостите от Естония. След гостуването на естонците предстои разменна визита на български млажежи в бившата съветска република. там нашите момичета и момчета ще се запознаят с характерните особеностти на Естония, ще научат повече за малцинствения й състав, ще играят различни ситуационни игри, като така се почустват част от обединена Европа.

"Името на проекта цели да покаже на младите хора, че независимо от разликите в култура, бит, традиции, всички деца са красиви и че именно тези разлики правят света по-колоритен и приятен", добави още Христина Ташева.

Dimitrovgrad.bgvesti.ent

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини