Банкси засне филм за прочути хулигани и анархисти (видео)

Никой никога не е виждал Банкси, не се знае със сигурност дори истинското му име, Той е от малкото художници на графити, които успяват да печелят от изкуството си.

Банкси, един от най-известните художници на графити, за който също така се знае само, че никой не го е виждал, докато шари по стените, засне документален филм.

Заглавието The Antics Roadshow е пародия на известното предаване Antiques Roadshow. Дългият малко под час филм показва различни най-общо казано безчинства – от уникални хулигански прояви до анархистки акции. Британския канал 4 излъчи през уикенда творението на Банкси.

Ето кой участва: британецът Майкъл Феган (Michael Fagan), който през 1982 год. нахлу в спалнята на кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец; Ноел Годен – белгиецът, който замери с торти Бил Гейтс и не само – Никола Саркози, Морис Бежар и Жан-люк Годар. За Банкси интервю е дал даже човекът, който издокара с ирокез от трева статуята на Уинстън Чърчил в Лондон, а той не е проговарял пред медиите досега.

Предишният, дебютен филм на Банкси, беше псевдодокументален. Exit through the Gift Shop бе приветстван от критиците и номиниран за Оскар.

Мира Захариева


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини