В Англия: Имотите в България са минно поле

Под заглавие "Купувачи, бъдете нащрек при бум на недвижимите имоти в България", сайтът "Шелтър офшор" (Shelter Offshore) предупреждава купувачите на имоти в България за евентуални неприятности, които могат да срещнат.

По данни на сайта themovechannel.com интересът на купувачите към имоти в България отново се е засилил след срива на българския пазар на недвижими имоти в периода след икономическата криза от 2008 година, посочва "Шелтър офшор", цитиран от БТА.

TheMoveChannel е класирал България на 7-о място преди Кипър, Турция и дори Барбадос по интерес за покупки на недвижимости. Изключително трудно ни е да повярваме, че британските купувачи имат толкова къса памет, отбелязва сайтът, припомняйки ужасяващи истории на свои читатели, свързани с българския пазар на имоти: за корупцията, за това как депозитите им са били откраднати, как не са получили договорите за собствеността си, а други са получили имота си недовършен.

Не казваме, че България е лоша страна, лош избор за преместване например. Просто казваме, че нейният пазар на имоти е минно поле, пълно с ужасно построени жилища, продължава "Шелтър офшор".
За щастие, изтъкват авторите, строителството на нови жилища е намаляло с 26% през последните месеци, което означава, че има по-малко лошо построени имоти на пазара. Цените са се понижили с над 6 на сто през второто тримесечие на годината, според Хоумсгоуфаст (HomesGoFAst.com), но въпреки този факт британските купувачи трябва да внимават с какъвто и да е български бум на имотите.

Моля, внимавайте - България не е евтин пазар за имоти без основателна причина, предупреждава в заключение "Шелтър офшор".

Миналата зима у нас се разрази голям скандал, след като британски инвеститори, похарчили милиони лири за апартаменти в Банско, обвиниха местна фирма за недвижимо имущество в незаконно присвояване на сградата и отказ да бъдат допуснати в нея.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини