Арестуваха бизнесмен, пребил свой работник

Собственик на шуменска фирма е задържан заради изнудване и организиране на побой над свой служител.

Собственик на шуменска фирма е задържан заради изнудване и организиране на побой над свой служител, съобщиха на пресконференция от Областната дирекция на МВР в града.

Бизнесменът се обърнал към двама души, които нанесли побой над 44-годишен шофьор на товарен автомобил, който работил за него. Чрез заплахи и побой тримата мъже се опитали да накарат служителя да подпише запис на заповед на стойност над 6 хиляди лева. Тримата мъже са изнудвали шофьора да подпише документа, тъй като по-рано през деня от камиона, който е управлявал, била открадната найлонова чантичка с около 6 хиляди лева.

Шофьорът установил липсата на парите, докато бил в складова база в Разград, за което веднага уведомил полицията. Въпреки това той е бит и изнудван в офис на фирмата, намираща се в района на химическия завод "Панайот Волов".

След подаден сигнал за случая в шуменската полиция органите на реда задържали собственика на фирмата - 38-годишният Д. Б., и 35-годишния М. Т, участвал в побоя над шофьора. Самоличността на третия извършител е установена и в момента той се издирва.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен Любомир Христов уточни, че на служителя във фирмата е нанесена средна телесна повреда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини