Хасковска изложба открива Есенните музикални дни в Димитровград

С изложба, дело на хасковската художествена галерия започват Есенните музикални дни в Димитровград

С изложба в художествена галерия "Петко Чурчулиев" тази вечер в Димитровград ще бъдат открити есенните музикални дни. Проявата е традиционна за началото на октомври, а културните мероприятия по програма ще продължат до 18 октомври.

Хасковската художествена галерия ще гостува на димитровградчани тази вечер. От 17:30 в галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложбата "Дарението на д-р Живко Вражалиев". Половин час по-късно пак там ще има клавирен концерт, посветен на 200-годишнитата от рождението на Ференц Лист. Посетителите ще чуят класически изпълнения на проф. Женя Захариева.

Утре в камерната зала на КДК-Димитровград е предвизен концерт на Забавно-духов оркестър под надслов "Танците на Европа". Програмата на Есенните музикални дни продължава в събота, 15 октомври с фестивал на Старата градска песен, който ще се проведе в залата на Общинския театър.

Следващия понеделник, 17 октомври ценителите на изкуството в Димитровград ще видят изложба от карикатури в зала "Асен Краешников", гостуваща по линия на Полския културен институт. Малко по-късно същия ден в камерната зала на КДК ще има концерт на Акустично джаз трио и Мария Арнаудова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини