След 6 години работа откриха новите улици ”Станковица” и „Боровец” в Смолян

По двете улици се работи активно още от 2004 г., когато са започнали процедури по отчуждаване, проектиране, прокарване на водопровод, канализация, кабели и др. С изграждането на двете улици на „Станковица“ и „Боровец“, цялата Кетевска махала на кв. Райково е благоустроена.

„Преди 10 години тук имаше предимно черни пътища и пътеки, а сега всичко е асфалтирано, стабилизирано, изградени са пътища. Имаме още малко работа по улица „Висарион Смоленски“ и „Шипка“, с които цялата Кетевска ще бъде модернизирана“, подчерта инж. Янчевска, която е временно изпълняваща длъжността кмет на общината. Строителството на двете улици, които днес официално бяха открити, е първият изцяло завършен етап от мащабния проект на община Смолян „Благоустрояване на уличната мрежа, квартална среда и подобряване на условията  за обществен отдих в Смолян” по ОП „Регионално развитие“ на стойност 249 093лв. По него сега се изгражда и парка в кв. Уството, както и  реконструкция на част от пешеходната зона на Смолян.

От името на живущите на двете улици благодарности към Дора Янкова, в чийто мандат се извърши основната работа,изказа  Емил Ашиков, който благодари, че след 30 години калища и прах, кварталът е благоустроен.

Той отбеляза, че след пътя общината трябва да направи и детска площадка с парк в района на параклиса „Св. Дух“. „Ние ви вярваме, защото каквото обещаете го правите“, заключи Ашиков.

Инж. Янчевска, след молби и желание на гражданите предостави правото на Дора Янкова и  Захари Мурджев да прережат лентата на новата придобивка. Тя плисна и менче с вода, с пожеланието да има здраве и късмет с новите улици. Янкова получи много поздравления и пожелания за успех.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини