Украинска баба се опита да обере банка, за да си купи дърва за огрев за зимата

Украинска пенсионерка се опита да обере банка в селището Сарата, Одеска област, предаде ИТАР-ТАСС.

Местната жителка влязла в банката, където обикновено получава пенсията си и дала на касиерката бележка с искане да й изплати 300 000 гривни (37 500 долара). В противен случай заплашвала да взриви самоделна бомба.

Пенсионерката уточнявала в бележката в какви купюри да й се дадат парите. Част от тях искала в банкноти по 1000 гривни, каквито не съществуват. Касиерката натиснала паникбутона и ръководството на банката евакуирало посетителите заедно с бабата-бандит.

Пристигналите на място милиционери намерили подозрително устройство - празна тенекиена кутия, увита със станиол. Едва на следващата сутрин престъпницата била разпозната от записите на наблюдателните камери. Тя обяснила постъпката си с това, че не й достигали пари да си купи дърва и въглища за зимата.

Пенсионерката е настанена за изследвания в психиатрична клиника. Постъпката й изумила местните жители, които описват 61-годишната жена като тих и кротък човек, допълва БТА.

Пресслужбата на Одеската милиция съобщи, че в зависимост от резултатите от медицинските изследвания на задържаната ще се прецени дали да се възбуди наказателно дело срещу нея.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини