300 ученици мериха сили в турнира Черноризец Храбър

Над 300 деца от Хасково, Димитровград и Кърджали се явиха на математическото състезание "Черноризец Храбър" в Езикова гимназия "д-р Иван Богоров"

Над 300 деца от ІІ до ХІІ клас се явиха на математическото състезание "Черноризец Храбър", което по традиция в Димитровград се провежда вече 20 години в Деня на народните будители. Надпреварата бе преди обяд в димитровградската гимназия "д-р Иван Богоров". Ученици от Димитровград, Хасково и Кърджали решаваха предварително подготвени листовки със задачи съобразени с възрастовата група.

Най-многобройната група в турнира бяха децата от 2 до 4 клас, коментира секретарят на Секцията на математиците в Димитровград Антоанета Шаркова. Тя добави, че за пръв път тази година турнира "Черноризец Храбър" се провежда и в Хасково. Досега домакин на състезанието бе само Димитровград.

Резултатите ще станат ясни в четвъртък, когато в димитровградската зала "Гросето" е предвидено награждаване на победителите. Имената на най-добре класиралите се на национално ниво деца от Димитровград, Кърджали и Хасково ще бъдат публикувани на сайта www. math.bas.bg. Те ще получат и сертификат, които ще им помогне при кандидастване в чужди училища, уточни Шаркова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Домакин на математическата проява бе ЕГ "д-р Иван Богоров"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини