Галаксико се върна от Торино с 27 златни медала

С куп медали и купи се върнаха танцьорите на "Галаксико" от олимпиадата в Торино, Италия

От най-силното си участие в своята история се върнаха преди дни танцьорите от балетен център "Галаксико". На танцовата олимпиада в италианския град Торино в края на октомври школата е завоювала 27 златни, 14 сребърни и 19 бронзови медала. Общо 16 са купите, спечелени от "Галаксико" при участието им в групи и малки формации, похвали се днес ръководителят Тихомир Митев. По думите му, това със сигурност е най-запомнящото се участие на ръководената от него школа вече повече от 10 години.

Митев се затрудни доста припомняйки си спечелените от възпитаниците му медали и купи в Италия. С най-много на брой отличия се върнаха многократният шампион Ивайло Янев, Александър Галчев, Златимир Колев и др. При жените отлично са се представили Йоана Ангелова, Ясмин Кирилова, Ивета Бинева, Бояна Иванова,Ива Калцова, Жулиена Господинова и др.. Запомящо се е било участието на Лъвчетата от единоименния танц, както и "Перлите на ориента", дуетът "Молитва за обич", а като фурор Митев определи изпълнението на Теодора Петрова, която в Торино е завоювала 2-ро място в стила Танцово шоу. Общо 19 танцьори заминаха за Торино, където се конкурираха с над 2 000 изпълнители от почти всички европейски държави.

За пореден път Тихомир Митев благодари на всички, помогнали за заминаването на 19-те танцьори на олимпиадата в Торино. Сред тях са много фирми, общественици, меценати, граждани и родители, които непрекъснато са зад децата и ги подкрепят. Последните необходими средства, над 2 000 лв. бяха набрани на благотворително модно шоу преди месец, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Успех, според хореографът е и поканата, отправена към "Галаксико" от Италианската танцова академия за участие във фестивал за класически балет и модерн във Флоренция. Състезанието е с награден фонд и говори за класата на тукашната танцова школа, която вече е оценена и зад граница, убеден е Митев.

.

Жулиена Господинова и Ивайло Янев с медалите след съвместния си дует

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини