Седмокласник от Алеко се нареди сред най-добрите в информационните технологии

Седмокласникът от ОУ "А.Константинов" Деян Самарджиев

Седмокласникът от димитровградското ОУ "Алеко Константинов" Деян Самарджиев се класира сред най-добрите участници в Националния есенен турнир по информационни технологии, провел се преди два дни в Ямбол, похвалиха се днес от ръководството на училището.

Деян се е класирал 6-ти в конкуренция с общо 60 презентации от страната, като е натрупал 90 точки от възможни 100. Седмокласникът е участват с проект под надслов "Мисията -възможна", който показва през детския поглед как може да се опази природата чрез разделно събиране на отпадъците, чрез рециклиране, чрез изграждане на заводи за преработка на отпадъците.

Разработката му е и отговор на кампанията, обявена от МОМН "Участвам и променям", в която училището е включено активно с различни мероприятия, коментира неговата ръководителка Радка Сенкова. Тя смята, че активната позиция на Деян по темата, смелостта при доказване на проблемите и убедителните доводи за промяна на навиците не са останали незабелязани от комисията по оценяването, чийто председател е бил доц. Д-р Красен Стефанов.

Представени бяха проекти на много високо технологично ниво, допълни още ръководителят на проекта на Деян Самарджиев. Правят впечатление нестандартните и оригинални решения на участниците, както и авторското виждане по темата, обобщи Радка Сенкова. Презентацията е трябвало да отговаря и на темата – Компютърни приложения в класната стая. В това отношение проектът на Деян беше атрактивен, естетичен, актуален и убедителен в доказване на тезата, допълни Сенкова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини