Каравеловци пожънаха успехи в информационните технологии

Иван Кирев и Преслав Янков от СОУ "Любен Каравелов"

С бронзов медал от националния есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" в Ямбол се завърна седмокласникът от СОУ "Л.Каравелов" Преслав Янков.

На престижното 25 място от общо 60 участници пък се е класирал Иван Кирев от 5 клас в същото училище, което е негово първо участие в подобна надпревара.

Днес от СОУ "Любен Каравелов" пожелаха да разкажат за успехите в областта на информационните технологии, което се превръща в традиция за учебното заведение.

Турнирът в Ямбол е бил всъщност състезание между мултимедийни проекти, в което Преслав се е отличил с оригиналната си идея да покаже Хасковско-българския диалектен речник.

Смелата разработка и атрактивното представяне са впечатлили журито, убедена е ръководителката на Преслав Владимира Самарджиева.

Дима Пенева, която преподава на Иван Кирев по информационни технологии разказа, че момчето проявява интерес към тази област още от началните класове. Разработката на Иван е показала, как нагледно се прави проект и за какво могат да служат непотребните дискове.

Победителите със своите преподаватели Дима Пенева и Владимира Самарджиева

И двамата участници в турнира са убедени, че ще продължат да се състезават в тази област и че ще жънат нови успехи в бъдеще. На същия турнир в Ямбол общината и цялата Хасковска област е била представена само от три димитровградски училища - СОУ "Любен Каравелов", ОУ "Алеко Константинов" и ПМГ "Иван Вазов". Нашите представители са се класирали на челни места от общо 126 участници от страната, допълниха от ръководството на училището.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини