Хореографи от хасковско се обединиха, ще правят концерт в Димитровград

Хореографи от Димитровград, Хасково, Харманли и Любимец се събраха в читалище "Звездица"

Да работят съвместно по бъдещи проекти- концерти и фолклорни представления се договориха хореографи и представители на танцови ансамбли от Хасковска област. Домакин на семинара за обмяна на идеи и опит бе димитровградският ансамбъл "Звездица" днес по обяд.

Танцови състави от Хасково, Харманли, Любимец и Димитровград  обсъдиха и репертоарната политика, начина на финансиране на различни прояви, както и възможносите да бъдат включени в Съюза на музикалните и танцови дейци в България. 12 гости уважиха семинара на тукашното читалище "Звездица".

"Повече съдействие от местната власт ще търсим в бъдеще", коментира ръководителят на "Звездица" Антония Иванова. Тя разказа още, че ансамблите "Хасково", "Китна Тракия","Южняче","Сакар","Хорище" и домакините от "Звездица" са се разбрали да подготвят на 17 декември съвместен концерт, домакин на който ще е Димитровград. Така изработена, танцовата програмата на съставите от Хасковско ще бъде изнесена в различни градове. Това е втория подобен семинар, организиран от "Звездица". На първото подобно събиране през февруари се отзоваха по-малко колеги, допълни Антония Иванова.

Антония Иванова-ръководител на ТА Звездица
12 гости уважиха сименара в Димитровград

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини