Димитровградски учител ще работи с талантливи математици

Учителят от ПМГ -Димитровград Петър Гечев

Учителят по математика от димитровградската гимназия "Иван Вазов" Петър Генчев, взе участие в реализацията на проект за подготовка на учители за работа с талантливи деца в областта на математиката, похвалиха се от училището. Разработките се осъществяват с подкрепата на фондациите „Миню Балкански” и „Америка за България”.

След предварителен подбор и на база професионална биография и успехи, 22-ма учители математици от цялата страна са били допуснати да участват в обучението, проведено в образователния център на Фондация „Миню Балкански” в старозагорското село Оряховица.

В първата фаза преподавателите преминават обучение, а втората фаза е четене на лекции и подготовка на модел за работа с талантливи деца, обясниха от димитровградското ПМГ.

Учителите са разделени в две групи според училищния етап, в който преподават – прогимназиален и гимназиален. 6-ма преподаватели са в групата на на гимназиален етап, между които и представителя на Димитровград.

Учителите избират една от темите, която трябва да разработят като часове за извънкласна форма на работа. Какво е приложението на комплексните числа в геометрията е темата на върху която се е спрял Петър Генчев.  Презентацията тукашния преподавател е направил по време на обучението. Организаторите имат идеята  разработките на учителите да бъдат издадени в книга, допълниха от ПМГ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини