Панделка от свещи заради СПИН-а правят в Димитровград

Панделката от свещи ще бъде направена пред сградата на Детския и младежки център в Димитровград

Панделка от запалени свещи ще направят утре Доброволци от детски и младежки център в Димитровград. Поводът е 1-ви декември - Световният ден за борба срещу СПИН. Мероприятието е планувано за 17:30 часа пред сградата на Детския център, бившия Дом на техниката. Така младите хора ще почетат жертвите на коварната болест на ХХ век, покосени от ХИВ вируса.

Мероприятието може да наблюдавате и чрез камерата, монтирана в сградата на Детския център (потребителско име: escom, парола: няма). Тя излъчва директно в рубриката "Гледай на живо" на началната страница на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Междувременно от две димитровградски училища обявиха, че ще организират мероприятия, посветени на превенцията срещу СПИН и ХИВ. В 10:00 часа в СОУ "Васил Левски" ще раздават презервативи и материали за предпазване от заболяването, предавано по полов път.

20 минути по-късно същото ще сторят и в ПМГ "Иван Вазов", където ще бъдат представители на фондация "Български център за джендър изследвания" и Регионалната здравна инспекция в Хасково. Как да се предпазят от СПИН ще обясняват инспекторите на младежите по забавен и интересен начин.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини