Заснеха пълнометражен филм с Nokia N8

За заснемането на пълнометражен филм е достатъчна само една камера, 12-мегапикселова, с ксенонова светкавица и оптика от Карл Цайс. С други думи трябва ви само една Nokia N8. Не ни вярвате? Е, това не е наше твърдение, а е убеждение на Хуман Калили и Патрик Джилс. Това са режисьорите на Olive – пълнометражен филм, заснет с помощта на само един камерафон Nokia N8. Двамата са използвали един смартфон, най-често без помощни средства. Понякога обаче са прибягвали до услугите на специално прикрепен 35-милиметров обектив. Неговата цел е била да намали усещането за дълбочина на фона и така да създаде типично „кино“ усещане.

В Olive участват Джена Роуландс (с две номинации за "Оскар"), Джон Скърти, Крис Маер и Руби Алекзандър. Сюжетът се върти около едно малко момиче, което променя живота на трима души – възрастна жена, мъж с наднормено легло и чужденец, който се адаптира към живота в САЩ. Детето трансформира съществуването на тези хора, без да произнесе и дума.

Създателите на независимия филм имат амбициозна цел. Те искат той да бъде „първият финансово независим пълнометражен филм, излъчен в над 2000 кина в САЩ без подкрепата на някое от големите студиа“.

Кадри от Olive можете да видите тук.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини