Най-екзотичните идеи за аквариуми

Учените, както се знае, са в състояние да изследват всичко. По повод отглеждането на декоративни рибки те са се произнесли, че това занимание влияе положително върху здравето и има осезаем ефект при високо кръвно, безсъние и депресия. Но и без техните констатации дизайнерите са оценили естетическия ефект и ето какво се получва, когато екзотиката се пресели в утилитарни или просто вече неизползваеми предмети.

Да си миеш ръцете, сякаш потапяйки ги край скалите на коралов риф... Колко невероятно може да бъде? Колкото този диван насред миниатюрното подводно царство, или сюрреалистичната телефонната кабинка аквариум. Дизайнерите знаят как да ни стреснат с нещо цветно насред сивото ежедневие. Но и домашния майстор може да свърши нещо. Старият телевизор има чудесен кинескоп, защо да не стане аквариум. И каквото и да сервираш на масата аквариум, ще имаш една изключителна атмосфера. Работната атмосфера също може да бъде подобрена с едно бюро аквариум.

Все пак, да не забравяме, че поддържането на всеки един от тези странни и очарователни дизайнерски аквариуми не се различава от това на най-обикновения. Именно тези грижи носят и доказания от учените положителен ефект върху високото кръвно, намаляват влиянието на стреса и депресията.

Когато папагалчето ти живее с рибите. Необичайно, нали. И доста освежаващо

Какво ще кажете за атмосферата, която създава този аквариум. Нещо като "Искам го"?
Телефонната кабинка като аквариум.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини