Димитровградски съдия нищи в книга пиратството у нас

Димитровградският съдия Петър Петров представи в Градска библиотека първата си книга днес, която нищи проблемите на пиратството и кражбата на интелектуална собственост в България.

Тя се казва "Престъпления против интелектуалната собственост" и е тясно специализирана за юристи и хора от правната система. Изданието с обем 700 страници е написано в съавторство с колегата на Петров от Софийския апелативен съд Пламен Дацов.

Пред журналисти магистратът от тукашния Районен съд разказа, че идеята за книгата възникнала след множеството разглеждани от него случаи за нарушени авторски права върху стоки, продавани на димитровградския пазар.

"Със сегашния закон за авторското право и с общи усилия можем да постигнем резултат в битката срещу престъпленията в сферата на интелектуалната собственост", убеден е съдия Петров. Той не скри, че готви втора книга, която ще засяга популярните торенти за обмен на файлове.

Според него, лошото в България е, че по различни комплексни причини хората не желаят да си търсят правата пред съда и насочват усилията си към т.нар. граждански претенции.

Петров е убеден, че по този начин съдебната система у нас се затъпква и затлачва. Има и едно неразбиране, смята още той, защото всяко едно посегателство върху собствеността веднага създава представа у хората, че някои е престъпник и трябва да бъде даден на прокурор, което не е в интерес на системата.

Един екземпляр от книгата за юристи Петър Петров остави в Градска библиотека "П.Пенев"
Медийното внимание към книгата на димитровградчанина бе голямо

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини